«Αυτός ο τρελός Γάλλος». Έτσι αναφέρονται πολλοί στον Christophe Baron, τον άνθρωπο πίσω από τα Cayuse, Horsepower και Hors Catégorie. Και έχουν δίκιο. Είναι γόνος μιας από τις πιο παλιές οικογένειες που κάνει Σαμπάνια (στην Καμπανία φυσικά!) και έφυγε, γιατί ήθελε να κάνει κρασιά Ροδανού. Δεν πήγε να τα κάνει όμως στον Ροδανό, αλλά στην Αμερική. Όταν πήγε να φυτέψει το πρώτο αμπέλι στην κοιλάδα Walla Walla της πολιτείας της Washington (υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι που βρίσκεται στο Oregon) οι ντόπιοι είπαν ότι δεν ξέρει τι του γίνεται. Σήμερα η Walla Walla είναι μια από τις πιο σημαντικές περιοχές παραγωγής κρασιών κορυφαίας ποιότητας. Ξεκίνησε με τα κρασιά Cayuse, μετά έκανε το οινοποιείο Horsepower και (μας) τελείωσε με το Hors Catégorie. Για να πάρεις έστω και μια φιάλη από τα παραπάνω πρέπει να περιμένεις στην λίστα αναμονής για πάνω από πέντε χρόνια. Ή να είσαι πελάτης μας!
CAYUSE VINEYARDS
PO Box 1602,
Walla Walla,
WA 99362
Τηλ: (509) 526-0686



Δείτε όλα τα προϊόντα του παραγωγού
Showing all 3 results