Αν θέλετε να γνωρίσετε στην ζωή σας μεγάλους τυπάδες από τον χώρο του κρασιού και αρχίσετε την σχετική λίστα, μην ξεχάσετε να βάλετε τον Jacky Blot στις πρώτες θέσεις. Ο Jacky πρώτα αγάπησε το κρασί, αντί να γεννήθηκε με ένα Riedel στον στόμα, μετά ασχολήθηκε με το εμπόριο και τέλος είπε: «τέρμα, θέλω να κάνω μερικά από τα καλύτερα Chenin Blanc και Cabernet Franc της Γαλλίας». Άρχισε να αγοράζει σιγά-σιγά αμπέλια με γέρικα κλίματα, που τελικά μορφοποιήθηκαν στα δύο κτήματά του, το Domaine de la Taille aux Loups στο Montlouis, για τα λευκά, και το Domaine de la Butte στο Bourgeuil για τα ερυθρά. Ο Jacky είναι ιδιαίτερα συγκλονιστικός γιατί δεν είναι παρτιζάνος. Κάνει βιολογική καλλιέργεια, αλλά δεν έχει άγχος να την αποδείξει μέσω πιστοποίησης. Θέλει να χρησιμοποιεί λίγα θειώδη, δεν κάνει μηλογαλακτική μετατροπή, αλλά αγαπά (και) τα μικρά βαρέλια – οι πιο πολλοί παραγωγοί που αγαπάνε την οινοποίηση "με ελαφρό χέρι" αντιπαθούν τα μικρά βαρέλια. Το μόνο που, βασικά, θέλει ο Jacky είναι ναμας χαρίζει πολύπλοκα, ζωηρά αλλά πλούσια, αφρώδη η μη, κρασιά. Όλα τα άλλα είναι εργαλεία...
JACKY BLOT
8 Rue des Aîtres,
37270 Montlouis-sur-Loire, France
Τηλ:+39 329 022 3270
E-mail: latailleauxloups@jackyblot.fr
Web: www.jackyblot.fr
Δείτε όλα τα προϊόντα του παραγωγού
Showing all 5 results